Ontwerpbestemmingsplan ‘50er jaren buurt Moordrecht’

Moordrecht – Vanaf donderdag 9 juni kan het ontwerpbestemmingsplan ‘50er jaren buurt Moordrecht’ ingezien worden. Deze wijk ligt ingeklemd tussen de Sluislaan en de Oost Waalstraat in Moordrecht. De huidige 175 sociale huurwoningen, gebouwd in de jaren 50 van de vorige eeuw, zijn verouderd en hebben funderingsproblemen. Daarom is ervoor gekozen deze woningen te slopen en op deze plek ongeveer 184 nieuwe, duurzame sociale huurwoningen te bouwen. Dit is ook de wens van de huidige bewoners.

De bouw wordt door woningcorporatie Mozaïek Wonen in samenwerking met de gemeente uitgevoerd. Op www.jaren50wijkmoordrecht.nl en op www.zuidplas.nl/50-jarenwijk-moordrecht is meer informatie te vinden over dit omvangrijke project.

De afgelopen 2 jaar is er hard gewerkt aan het ontwerp bestemmingsplan voor de bouw van nieuwe woningen en het opnieuw inrichten van de openbare ruimte. Sinds donderdag 9 juni 2022 is na besluit van het College van B&W het ontwerpbestemmingsplan ’50er jaren buurt Moordrecht’ in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan ligt 6 weken ter inzage en is ook in te zien via https://www.zuidplas.nl/bestemmingsplannen.

Het is mogelijk om op het ontwerpbestemmingsplan een ‘zienswijze’ (dit is een officiële reactie op het plan) in te dienen. Dit kan tot en met woensdag 20 juli 2022. De binnengekomen zienswijzen worden voorzien van een reactie.

Deze ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan is de eerste stap in de procedure om tot vaststelling van een nieuw bestemmingsplan voor deze buurt te komen. De gemeente verwacht dat het ontwerpbestemmingsplan en de zienswijzen in het najaar van 2022 door de gemeenteraad worden behandeld.

Zodra het bestemmingsplan is vastgesteld, kan Mozaïek Wonen verder

Na de sloop van de verouderde woningen en het verkrijgen van de omgevingsvergunning start Mozaïek Wonen met de bouw van de nieuwe duurzame woningen. De nieuwbouw en de herinrichting van de openbare ruimte worden in circa 4 fasen uitgevoerd. Dit is nodig om tijdens de nieuwbouw een deel van de huidige bewoners (tijdelijke) huisvesting te bieden voor ze hun nieuwe woning kunnen betrekken.

De omgeving wordt tussentijds op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen

Dit doen de gemeente en Mozaïek Wonen via de gemeentewebsite en de speciale website van Mozaïek Wonen (zie hierboven). Daarnaast krijgen alle bewoners van Moordrecht de komende dagen een brief waarin zij op de hoogte worden gebracht van de ter inzagelegging. In de toekomst worden nog een aantal informatieavonden georganiseerd over de voortgang en de uitwerking van de plannen.

Foto: Mozaïek Wonen