Nieuwe skatebaan voor Moordrechtse jeugd

In Moordrecht staat sinds afgelopen week een gloednieuwe skatebaan. Op zaterdag 13 november heeft Jan Willem Schuurman samen met de jongeren die meegeholpen hebben bij het maken van het ontwerp én de bouw van de skatebaan, de baan officieel geopend.

Er was hard gewerkt de afgelopen weken en het resultaat mag er zijn! Vol trots presenteerden de aanwezige jongeren Esmee, David, Lucas en Jesse de nieuwe skatebaan.
De oude baan, die stamt uit 2006, was nodig aan vervanging toe. Begin 2021 heeft Stichting ZO! samen met Hectik Skateramps, in opdracht van de gemeente, een oproep gedaan onder de jongeren van Moordrecht om zich op te geven om mee te denken over het ontwerp voor de skatebaan. Hier werd goed gehoor aan gegeven. Er was uiteindelijk maar één sessie nodig om te komen tot een definitief ontwerp. De jongeren die meedachten wisten precies wat ze wilden en de ramp is deels speciaal ontworpen voor steps.

Deze herfstvakantie is er hard gewerkt. Eerst moest de oude baan gesloopt worden, waarna de bouw van de nieuwe skatebaan onder leiding van Hectik Skateramps kon beginnen. Door de fantastische inzet van de jongeren die zich hadden opgegeven, is de baan in twee weken gebouwd. Bijna elke dag hebben zij meegeholpen. Er is een knap staaltje werk verricht door iedereen betrokken bij dit project.