Burgemeester Weber: ”Vaccineren met o.a. prikbus Moordrecht, is geen dwang”

Zuidplas – Vanaf vandaag kan iedereen die 12 jaar of ouder is zonder afspraak een coronavaccinatie (Pfizer) in de GGD-prikbus in Moordrecht halen. De prikbus staat de komende 6 weken iedere woensdag aan de Sportlaan 3 (bij ingang zwembad) van 14.00-18.00 uur in Moordrecht. 

Vanochtend was burgemeester Weber telefonisch te gast in de uitzending van DichtijFM. Op de vraag ‘het is geen dwang maar het voelt wel als drang’ van Jeroen Buitenhek, antwoorden de burgemeester dat het vaccineren zeker geen dwang is.

”Er zijn drie soorten groepen die nog niet gevaccineerd zijn. Dat zijn mensen de principieel tegen het vaccineren zijn, dan is er een groep die op zich zelf niet tegen vaccineren is maar er gewoon zorgen en vragen over hebben. Die mensen vraag ik echt goed te laten informeren en niet via sociale media waar veel fake news is, maar echt informatie van de organisaties die daarvoor opgericht zijn. De derde groep is een groep die eerlijk gezegd best bereid is om te laten vaccineren maar om diverse redenen het nog niet van gekomen is, ik had geen tijd, die groep willen we echt over de streep halen” vertelt de burgemeester.

Bekijk hieronder het fragment terug.