Bijzondere voorleesboom bij Kindercentrum Het Gruttonest

Moordrecht – Ineens stond er een hele bijzondere boom in de hal bij Kindercentrum Het Gruttonest. Geen boom met groene blaadjes eraan maar met boekjes in de “takken”. Op donderdag 22 april werd de voorleesboom feestelijk geopend voor de kinderen van de peuteropvang en het kinderdagverblijf.

Samen lezen
“Wij lezen graag samen met de kinderen en steeds maar weer blijkt ook hoe goed dit is voor de (taal)ontwikkeling”, vertelt Lenneke Timmerman, adjunct locatiemanager bij IJsselkids Kinderopvang.

“Voorlezen is dan ook een belangrijk onderdeel van het voorschoolse-educatie-programma ‘Uk en Puk’ op de peuteropvang en kinderdagverblijf. Ook werken wij ook samen met de lokale bibliotheek om boekjes te kunnen aanbieden aan de kinderen.”

Wat is een voorleesboom?
En nu dus een voorleesboom. Deze bijzondere boom staat midden in de hal bij Het Gruttonest. “Zo valt hij goed op bij de kinderen” , aldus Lenneke. “Uit deze voorleesboom kun je een boek plukken om samen (voor) te lezen. Vervolgens kan je heerlijk onder de boom zitten. Of je neemt het boekje mee naar de groep.”

 Feestelijke opening
Donderdag 22 april vond de feestelijke opening plaats. “Ik heb het prentenboek “De Wiebelbillenboogie” voorgelezen en we hebben met zijn allen deze boogie gedanst bij de gitaar”, zegt Lenneke. Daarnaast kregen alle kinderen een boekje mee naar huis en de opening was geslaagd!

 Over IJsselkids Kinderopvang
IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht en Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan voor kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids biedt een belevenis voor elk kind en vindt kinderparticipatie zeer belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Wij zijn onderdeel van de SWKGroep. De SWKGroep omvat kinderopvang, buurtwerk, zorg en onderwijs. Onderdeel zijn van deze stichting biedt veel voordelen. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.