Bertha van Moerdregtpad in Moordrecht

Moordrecht – Het Bertha van Moerdregtpad in Moordrecht is toe aan een opknapbeurt. Op maandag 18 oktober 2021 wordt er gestart met de reconstructie.

Het pad krijgt nieuwe bestrating en komt weer op de juiste hoogte te liggen. De bestrating rondom de twee nieuwe bruggen wordt ook aangepast, om de toegankelijkheid te verbeteren. Tevens wordt er een glasvezelkabel aangelegd. Daarnaast is het groen langs het pad, en rond de speeltuin in de Boerderijlaan, toe aan vernieuwing. Na het rooien van de bomen en beplanting, richten we de groenstroken opnieuw in. Onderaan deze pagina vindt u diverse voorbeelden van de nieuwe situatie, zoals ‘Bertha van Moerdregtpad – verbeelding1‘.

Bereikbaarheid

Het werk is opgedeeld is zes fases. Hierdoor blijft het Bertha van Moerdregtpad voor een groot deel toegankelijk tijdens de reconstructie. De woningen langs het pad blijven tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar, ook voor nood- en hulpdiensten.

Planning

  • Ter voorbereiding op de reconstructie verwijdert GKB Realisatie in de week van 11 oktober 2021 de bomen en planten langs het pad. Daarbij wordt met zorg omgegaan met de egels en mussen in het groen, op basis van ecologisch onderzoek.
  • Daarna start aannemingsbedrijf HT Infra op maandag 18 oktober 2021 met fase 1 van de herinrichting.
  • Om de overlast tot een minimum te beperken, is het werk opgedeeld in zes fases. De aannemer informeert de bewoners tijdig over de planning van de werkzaamheden voor hun woning.
  • Op 20 oktober 2021 start APK Telecom namens Delta Fiber Netwerk met de aanleg van een glasvezelkabel onder het Bertha van Moerdregtpad.
  • Naar verwachting zijn de werkzaamheden van HT Infra en APK Telecom vóór de kerst dit jaar klaar. De planning is mede afhankelijk van de weersomstandigheden.
  • Hierna worden de groenstroken tijdens het plantseizoen (november – april) ingericht met de nieuwe bomen en planten.

Vragen of meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met:

  • Remy Onderwater, toezichthouder namens de gemeente, via 06 50 24 37 27
  • Simon Hazenbroek, uitvoerder namens de aannemer HT Infra, via 0180 313 344
  • Klantenservice APK Telecom namens Delta Fiber Netwerk, via 088 24 24 390

Voor algemene vragen over de reconstructie kunt u contact opnemen met de heer R. Ashrafpour, projectleider van de gemeente, via  recon.moordrecht@zuidplas.nl of via (0180) 330 300.