Werkzaamheden aan Moerkapelse Zijde in Moerkapelle starten op 30 augustus

Moerkapelle – Op maandag 30 augustus 2021 start Dura Vermeer Infrastructuur in opdracht van de gemeente Zuidplas met de reconstructie van de Moerkapelse Zijde. Om de verkeersveiligheid te vergroten, krijgt de Moerkapelse Zijde een nieuwe inrichting. Zo komen er fietssuggestiestroken, verkeersdrempels en verkeerslichten. Daarnaast vervangt de aannemer het asfalt en de trottoirs.

Planning en bereikbaarheid
Naar verwachting duurt de reconstructie zeven weken. De Moerkapelse Zijde blijft tijdens de uitvoering bereikbaar voor direct aanwonenden, bedrijven, afvalbedrijf Cyclus en nood- en hulpdiensten. De weg blijft ook toegankelijk voor bus 383, op enkele weken na. Dit wordt te zijner tijd gecommuniceerd. Doorgaand verkeer wordt vanaf 30 augustus omgeleid via de met gele borden aangegeven route.

Omleidingen

  • Vanuit het dorp wordt het verkeer richting de A12 omgeleid via de Hollevoeterlaan, Akkerweg, Herenweg, Jonkheer van der Welstraat, Koningsspil, Zuidplasstraat en Bredeweg;
  • Verkeer met bestemming Moerkapelle/Bredeweg wordt vanaf de Dwarslaan in Bleiswijk omgeleid via de E30/A12;
  • Fietsers worden in Moerkapelle omgeleid via de Julianastraat, Oranjestraat, Moerdijkstraat, Hollevoeterlaan, Westland en Rottedijk;
  • In de week van 27 september kunnen fietsers vanuit Zevenhuizen niet langs de Rotte richting Zoetermeer fietsen of Moerkapelle in. De omleidingsroute loopt dan via de Julianaweg, door het dorp naar het deel van de Voorlaan dat wel toegankelijk is.

Via de BouwApp deelt Dura Vermeer de meest recente informatie over het werk
Het laatste nieuws over de werkzaamheden en bereikbaarheid is te vinden onder ‘Reconstructie Moerkapelse Zijde’. Op www.zuidplas.nl/moerkapelse-zijde staat algemene informatie over het project.