Start reconstructie van de Moerkapelse Zijde

Moerkapelle – Maandag 30 augustus 2021 start Dura Vermeer Infrastructuur in opdracht van de gemeente Zuidplas met de reconstructie van de Moerkapelse Zijde.

Om de verkeersveiligheid te vergroten, krijgt de Moerkapelse Zijde een nieuwe inrichting. Zo komen er suggestiestroken, verkeersdrempels en een intelligente verkeersregelinstallatie (iVRI). Daarnaast worden het asfalt en de trottoirs vervangen.

Planning en bereikbaarheid

Naar verwachting duurt de reconstructie zeven weken. De Moerkapelse Zijde blijft tijdens de uitvoering bereikbaar voor direct aanwonenden, bedrijven en nood- en hulpdiensten. Het werkvak blijft ook toegankelijk voor bus 383, op enkele weken na. Doorgaand verkeer wordt vanaf 30 augustus omgeleid.

Omleidingen

  • Vanuit het dorp wordt het verkeer richting de A12 omgeleid via de Hollevoeterlaan, Akkerweg, Herenweg, Jonkheer van der Welstraat, Koningsspil, Zuidplasstraat en Bredeweg.
  • Verkeer met bestemming Moerkapelle/Bredeweg wordt vanaf de Dwarslaan in Bleiswijk omgeleid via de E30/A12.
  • Fietsers worden omgeleid via de Julianastraat, Oranjestraat, Moerdijkstraat, Hollevoeterlaan, Westland en Rottedijk.

Onderaan deze pagina kunt u een kaartje met de omleidingen downloaden.

Nieuwe situatie

Bekijk de animatie hieronder om een indruk te krijgen van de Moerkapelse Zijde in de nieuwe situatie.

 

Verkeersveiligheidsmaatregelen

  1. Het gedeelte binnen de bebouwde kom wordt voorzien van fietssuggestiestroken en snelheidsremmers. Het informatiepunt wordt verwijderd en de rijbaan iets aangepast. De bebouwde komgrens wordt duidelijker vormgegeven door de versmalling iets te verplaatsen en te voorzien van een snelheidsremmer.
  2. Ter hoogte van de Hollevoeterbrug komt een verkeerslicht. Deze dient ter verbetering van de doorstroming en dosering van het autoverkeer. Fietsers blijven de bestaande route (buitenom) via de Hollevoeterlaan volgen. Doordat er een om-en-om-regeling met verkeerslichten komt, wordt het mogelijk om een smal voetpad ter hoogte van de Hollevoeterbrug aan te leggen. Hiermee kunnen aanwonenden veilig (en dus gescheiden van autoverkeer) van en naar de bushalte lopen. Deze bushalte wordt tevens iets verplaatst.

Meer informatie

Download de BouwApp en voeg ‘Reconstructie Moerkapelse Zijde’ toe als favoriet. Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws over de reconstructie en de bereikbaarheid. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de heer H. Gerritsen, projectleider bij de gemeente Zuidplas, via moerkapelsezijde@zuidplas.nl of (0180) 330 300.