Politieke avond in Op Moer

Moerkapelle – Op donderdagavond 3 maart 2022 was er een politieke avond georganiseerd door het bestuur van Op Moer in Moerkapelle. Alle 8 partijen deden mee met het debat, waarbij sommige partijen niet door de lijsttrekker werden vertegenwoordigd maar iemand die lager op de kanidatenlijst staat. De lijsttrekkers die aanwezig waren: Ferry van Wijnen (VVD), Jan Baas (SP), Paul van Drenth (NEZ), Frans Klovert (D66) en Kees Heuvelman (NGP).

Daarnaast waren Cock van der Spek (CU/SGP), Mark den Hollander (CDA) en Jacques Bovens (PVDA/GL) aanwezig om hun partij te vertegenwoordigen tijdens het debat.

Het debat ging voornamelijk over het dorp Moerkapelle, waarbij elke keer een tweetal partijen het debat aangingen over een onderwerp. Ze kwamen het behouden van het dorpse karakter, maar ook het percentage sociale woningbouw aan bod. Een onderwerp wat ook duidelijke ter sprake kwam was de mobiliteit in Moerkapelle, waarbij er vanuit het publiek opmerkingen kwamen over de Rottekade wat nu een doodlopende weg is, maar waar sprake is van de aanleg van een mogelijk recreatief fietspad. Maar ook de verkeersveiligheid in de nieuwe wijk de Jonge Venen werd ingebracht door een van de aanwezige.

Tot slot kwamen de onderwerpen duurzaamheid, lokale voorzieningen en het winkelaanbod ter spraken. Op veel van de onderwerpen verschillende zitten er kleine verschillen tussen de partijen en verwijzen ze vaak naar hun algemene programma voor Zuidplas. Over bijvoorbeeld wel of geen zonnepaneelweides. Het overgrote deel is het wel eens dat ze geen windmolens willen en in veel gevallen wordt er aangegeven dat er nader onderzoek nodig is. Zoals bij het winkelaanbod en waarom ondernemers nu geen winkel willen beginnen binnen Moerkapelle. Algemeen beeld is wel dat partijen Moerkapelle wel willen laten groeien kwam inwoner aantal, zodat het ook makkelijker is voorzieningen en winkels te behouden en zelfs te laten toenemen.

Aan het eind van de avond kregen alle 8 aanwezige partijen van het bestuur van Op Moer een cadeaubon om een keer met een fractie gebruik te maken van de kegelbaan.