Minister van Ark, Inwoner van Zuidplas, opende online Hospice Elim 

Foto hospice-elim.nl

Moerkapelle – Op 15 februari werd het nieuwe hospice Elim in Moerkapelle online geopend door minister Tamara van Ark met de woorden “Prachtig dat op deze manier wordt gewerkt aan een vertrouwde en fijne plek voor mensen, dichtbij huis”, de minister is woonachtig in de gemeente Zuidplas. Voormalig wethouder Rinus Bosman, waarmee de minister destijds ook samen bij de fusie van Zuidplas in het college heeft gezeten, ontving in oktober de sleutel van de aannemer, waarna begonnen kon worden met de inrichting en vanaf 1 maart is er ruimte voor twee gasten en is er ook ruimte voor familie om te komen logeren.

Een jaar geleden werd de eerste paal voor het hospice gelagen door Kees van der Staaij (SGP), de bouw van het hospice liep daarna, ondanks corona, geheel volgens planning.

Het hospice heeft een christelijke grondslag en is een initiatief van de drie kerken in Moerkapelle en wooncentrum Beth-San en heeft vier gastenkamers en twee kamers op de eerste verdieping voor de zorgmedewerker, die ‘s nachts waakt en familie die komt logeren.

Hospice Elim is een bijna-thuis-huis waar mensen in de laatste levensfase kunnen verblijven. Er zijn de hele dag (geschoolde) vrijwilligers aanwezig om ondersteuning te bieden, waar nodig.

Hospice Elim heeft een christelijke grondslag, maar staat open voor terminale patiënten van alle gezindten – ook niet-gelovigen – die zich kunnen vinden in de uitgangspunten van het hospice. Eén van die uitgangspunten is dat in het hospice geen actieve levensbeëindiging (euthanasie) plaatsvindt.

Het hospice Elim is het tweede hospice in Zuidplas, in Nieuwerkerk aan den IJssel staat het hospice IJsselthuis

Door Louis Bekker