Horeca eindelijk weer open, feest bij Cafe ’t Wapen van Moerkapelle

Zuidplas – De terrassen openen weer en winkels mag je vanaf vandaag in Zuidplas ook zonder afspraak betreden. Ondanks de onverminderd hoge druk op de zorg worden de coronamaatregelen vandaag versoepeld. Dit mag er weer.

Een kopje koffie of biertje op het terras? Na bijna een half jaar kan het vandaag weer. Wel zijn er voorwaarden. Zo zijn de terrassen alleen open tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Er zijn per terras maximaal vijftig gasten toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal twee mensen zitten, tenzij iedereen tot hetzelfde huishouden behoort.

De tafels moeten op 1,5 meter afstand van elkaar staan, tenzij er kuchschermen tussen worden gezet. Gasten krijgen vooraf een checkgesprek, worden geregistreerd en moeten reserveren. Dat laatste mag ook ter plekke. Voor de horecaondernemers op de Markt is dit een opluchting aangezien zij ook deel van de Markt mogen gebruiken. Net als vorig jaar konden de horeca uitbaters hun terrassen op de Markt rondom het oude stadhuis plaatsen.

Zo ook bij Café ’t Wapen van Moerkapelle. De oranje slingers hangen er nog van Koningsnacht en Koningsdag, maar ook vandaag zijn de slingers gewoon nog van belang. ”Wij zaten tot 14.00 uur eigenlijk al volgeboekt maar je kan na 14.00 uur gewoon even langs, dan kijken we of er een plekkie is” zegteigenaar Rob Hielema.

Foto: Wendy van Krimpen