Doodvonnis voor Mark Rutte in Moerkapelle?

Zuidplas – Gert-Jan Segers van de ChristenUnie gaf vandaag een interview voor de NOS voor het woonzorgcentrum Beth-San in Moerkapelle, waar hij op bezoek was bij familie.

InĀ  dat interview gaat hij van de motie van afkeuring, die hij afgelopen donderdagnacht steunde, alsnog over naar de motie van wantrouwen, die Mark Rutte met drie stemmen meer wist te overleven. Segers wil nu wel verder regeren met de VVD, maar niet meer met Mark Rutte als premier. Zijn vertrouwen in de persoon Mark Rutte is weg en wat er deze week gebeurde in de politieke arena was voor hem alsnog de druppel die de emmer deed overlopen.

Zie https://nos.nl/l/2375207Ā  opname interview voor woonzorgcentrum Beth San in Moerkapelle

Met de verklaring van Gert-Jan Segers wordt het vormen van een nieuwe coalitie, zonder de ChristenUnie, voor de VVD wellicht een onhaalbare opgave of Mark Rutte moet plaatsĀ  maken voor een andere VVDer die het stokje kan overnemen.

EĆ©n van die andere VVDers, Tamara van Ark woont in Zuidplas, zij staat op plek twee, direct achter Mark Rutte op de lijst van de VVD en het zou dus zomaar kunnen dat de komende ontwikkelingen in de landelijke politiek een nauwere verbinding gaan krijgen met de gemeente Zuidplas. Of is Tamara van Ark toch te direct betrokken geweest bij de toeslagen affaire in haar functie destijds van staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en/of is zij in haar rol als tweede verkenner niet geloofwaardig genoeg geweest? Fractievoorzitter Gert-Jan Segers wil niet verder regeren met Mark Rutte als premier, maar heeft de VVD wel een betrouwbare en vergelijkbare opvolger voor Mark Rutte?

Al met al is er waarschijnlijk vandaag in Moerkapelle het begin van een nieuw stukje Nederlandse geschiedenis geschreven.

Door Louis BekkerĀ Ā Ā Ā