De Keijzerschool in Moerkapelle doet mee aan Kilometersvreters

Moerkapelle – De Keijzerschool in Moerkapelle doet mee met het (nieuwe) fietsproject van Veilig Verkeer Nederland; Kilometervreters. Hiermee worden kinderen uit groep 5 en 6 gestimuleerd om meer te fietsen zodat ze behendiger in het verkeer worden.

Wethouder Jan Willem Schuurman geeft samen met de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland-Zuidplas de aftrap voor dit ludieke project op woensdag 29 september 09.00 uur op de Keijzerschool, Windvaan 4 in Moerkapelle.

Kilometervreters op de fiets
Kilometervreters op de fiets is een competitie tussen deelnemende groepen 5 en 6 van scholen in de regio. Met dit project wil Veilig Verkeer Nederland (VVN) kinderen zoveel mogelijk kilometers laten fietsen: zo doen ze fietservaring op waardoor ze zich uiteindelijk veiliger door het verkeer bewegen. Een vrijwilliger van VVN-Zuidplas monteert op school de kilometerteller op de fiets van de kinderen. De kinderen gaan vanaf 4 oktober drie weken zoveel mogelijk kilometers fietsen.

VVN maakt na die drie weken bekend welke groep in de regio gemiddeld de meeste kilometers heeft gefietst. De winnende groep krijgt een verrassingspakket opgestuurd. De kinderen mogen de kilometerteller na afloop van het project houden.