Chemisch drugsafval aangetroffen in Moerkapelle

Moerkapelle – Onlangs trof de politie na een melding een grote hoeveelheid vaten en jerrycans aan bij een loods in Moerkapelle. De vaten en jerrycans bleken gevuld met chemische vloeistoffen die afkomstig zijn van de productie van zogeheten synthetische harddrugs. Totaal werd circa 2500 liter chemisch drugsafval aangetroffen. Ook werden gereedschappen en materialen gevonden die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Naast het aangetroffen drugsafval, werden ook gestolen voertuigen aangetroffen. Over de zaak is niet eerder gecommuniceerd in belang van het onderzoek.

Opruimkosten
De gemeente heeft na de vondst zorg gedragen voor het ruimen van het drugsafval. De burgemeester heeft middels spoed-bestuursdwang gelast de chemicaliën af te laten voeren door een specialistisch bedrijf. Ook de materialen en goederen die gebruikt werden voor de productie en vervaardiging van harddrugs zijn afgevoerd en vernietigd. De kosten worden vooralsnog geraamd op zo’n € 34.000,-.

Overtreder en kostenverhaal
Uit eerste onderzoek is een overtreder bekend geworden. De man in kwestie heeft inmiddels een bestuursdwangbeschikking ontvangen en wordt primair verantwoordelijk gehouden voor het aangetroffen drugsafval, de materialen t.b.v. drugsproductie en de daaruit ontstane gevolgen. De beschikking is inmiddels onherroepelijk en het kostenverhaal loopt. De politie onderzoekt de zaak verder en doet dan ook geen andere inhoudelijke mededelingen.