McDonalds ondertekend het ‘’Gezonder leven’’ preventieakkoord

INGEZONDEN BRIEF

Zuidplas – ‘’Gezond leven, lekker bewegen en een goede mentale gezondheid. Dat is voor iedereen belangrijk.

Om daaraan bij te dragen hebben diverse partners en de gemeente Zuidplas het preventieakkoord getekend. Hierin staan zeventien praktische afspraken om samen Zuidplas fit en gezond te houden.’’

Zo begint het nieuwsbericht van de gemeente Zuidplas over het Preventieakkoord dat Zuidplas en zijn partners getekend heeft.

Welke partners vraag je je misschien af. Nou, bijvoorbeeld Stichting ZO!, GGD Hollands Midden, Sport Stichting Zuidplas, PCOB en hou je vast! McDonalds.

McDonalds als partner op het preventieakkoord van de gemeente Zuidplas om gezond leven te stimuleren, dat noem ik ‘’verwarrend’’.

Een vreetschuur (ook wel restaurant de Gouden Bogen genoemd) die vooral centraal staat om zijn ongezonde voedsel hoort op zo’n akkoord toch niet thuis? Neem je één hap van zo’n burger, dan moet je minimaal twee uur op je hol blijven zitten voordat die calorieën weer verbrand zijn (ja, met zitten verbrand je ook calorieën).

Prima, zo’n preventieakkoord. Ook goed dat dit door veel organisaties en bedrijven in de regio gesteund wordt, maar McDonalds hadden ze wat mij betreft niet hoeven vragen.

P. Hoogendoorn, Nieuwerkerk aan den IJssel