Wandel langs de geschiedenis van GOUDasfalt

Gouda – Wat doen die betonwanden op het GOUDasfalt-terrein? Er was hier toch een asfaltfabriek? Wat is de Lange Arm? En wat een prachtige moestuin, is dat nou een warmoezerij? Een serie van dertig panelen met mooie foto’s en kaarten vertellen de geschiedenis van het terrein en ook over de stoere burgers die het initiatief namen voor GOUDasfalt, dat volledig draait op vrijwilligers. De panelen vormen met elkaar een speelse wandelroute met verrassende inzichten in de vergroening van dit voormalige fabrieksterrein. Op zaterdag 9 april om 10:30 uur worden de panelen onthuld. Iedereen is welkom.

Tegenover de binnenstad, zo te zien vanaf de Veerstal, ligt het 23.000 vierkante meter grote GOUDasfalt-terrein. Gelegen aan de getijdenrivier de Hollandsche IJssel en met een rijke geschiedenis. Contouren van alle activiteiten uit het verleden zie je nog steeds terug, en herken je dankzij de toelichting op de panelen. Van het oorspronkelijke landschap, de fabriek en het balkengat tot de huidige inrichting als stadsoever met strand en lokale ondernemers. De genummerde infopanelen vertellen het hele verhaal van verleden naar toekomst en leiden je rond op het terrein van GOUDasfalt.

Op 9 en 10 april is het bovendien Open Atelier in Gouda. Ook kunstenaars op GOUDasfalt doen mee, dus combineer de wandeling met kunst en drink gezellig een kop koffie bij de horeca aan de dijk.

In het weekend vaart ’s middags het historische pontje GEIN waardoor je snel van de Veerstal op het terrein bent. Een mooi boottochtje over de Hollandsche IJssel. Ook met de fiets is het maar vijf tot tien minuten via de rotonde naar de Gouderaksedijk 32. De koe van betonnen legostenen aan de ingang verwelkomt je al.

Wanneer je niet kunt dit weekend dan is het goed om te weten dat de panelen blijven staan. Op GOUDasfalt ben je altijd welkom!

Dit project met de infopanelen is tot stand gekomen met sponsoring vanuit de GoudaPot en het Streekfonds Krimpenerwaard.