Opleving vrije inloop GGD-locatie Gouda sinds aankondiging Corona paspoort

Gouda – Sinds bekend is geworden dat een CoronaPaspoort wordt verplicht voor onder andere horeca en musea, is de aanloop bij de GGD-priklocatie in Gouda toegenomen. Dat zegt een woordvoerder van RDOGHM, zoals de GGD in onze regio officieel heet. Ondanks de toeloop worden op dit moment in de Dick van Dijkhal nog slechts 100 tot 200 cliënten per dag geprikt. Met de komst van een derde prik of boosterprik, later dit jaar, kan dit aantal later weer oplopen, verwacht de organisatie.

‘We zien een opleving bij de vrije inloop sinds de geluiden dat er een CoronaPaspoort zou komen voor de horeca, musea etc.’, zegt woordvoerder Carin Boon. ‘Ik denk dat dit nog even doorgaat’. Ook wordt werk verwacht aan nieuwe, extra te zetten vaccinaties.

Boosterprik
En dat is niet voor niets. De derde prik is gisteravond in de persconferentie al aangekondigd voor ‘immuungecompromitteerden’ (mensen met een slecht werkend immuunsysteem, red.). Deze prik zorgt naar verwachting voor meer drukte in de maand november. Ook houdt de GGD rekening met een boosterprik voor bepaalde doelgroepen, die dan eind dit jaar of begin volgend jaar volgt. Zij wacht hiervoor echter het advies van de gezondheidsraad af, maar zegt voorbereid te zijn.

Rustig
Voor september betekent het dat het rustig is in de Dick van Dijkhal in Gouda. Op het hoogtepunt in juni werden soms wel 1.600 cliënten per dag geprikt, half september zijn dat er 100 tot 200. ‘Daarnaast is er vrije inloop’, vertelt Boon. ‘Dat zijn er enkele tientallen per dag’. Het contract van de GGD voor de sporthal loopt tot eind september, dan wil de gemeente de hal weer zelf gebruiken, bijvoorbeeld voor sport. ‘Daarom sluiten wij de Dick van Dijkhal voor vaccinaties na 27 september. Wij zijn nu bezig met de vergunningsaanvraag voor een prikbus op het parkeerterrein van de Dick van Dijkhal’, aldus Boon.

Prikbussen
Die prikbussen rijden overigens al rond. Boon: ‘volgende week 21 bussen door de regio. We kijken naar plekken waar de vaccinatiegraad nog wat lager is. Wij hopen dat de drempel om je te laten vaccineren met de prikbussen lager wordt. Je hebt er namelijk geen afspraak nodig en je kan door de bus dichtbij terecht voor je 1e en 2e vaccinatie’.