Open dag bij ICT Praktijk Academie in Gouda

Initiatiefnemer Jan de Laat in Gouda

Gouda – Op vrijdag 20 augustus aan de Nieuwe Gouwe Westzijde 2 kan elke geïnteresseerde student vrijblijvend informatie krijgen over het studeren aan de ICT Praktijk Academie. De HBO-opleiding met locaties in Gouda en Leiden is uniek in zijn soort omdat het studeren op HBO-niveau met praktijkervaring combineert gedurende de 4 jaar.

De ICT Praktijk Academie is geen gewone hbo-opleiding. Het is een opleiding voor studenten die geen vier jaar willen wachten tot ze in praktijk mogen brengen wat ze hebben geleerd. Een Bachelor Informatica voor aanpakkers. De opleiding gaat in september van dit jaar zijn derde jaar in. De school is gestart in Gouda. Initiatiefnemer Jan de Laat was maandag 16 augustus te gast in de uitzending van GoudaFM. Hier legde de Laat uit hoe zo’n ICT praktijkgerichte opleiding er uit ziet.

 

 

Vier dagen bij een bedrijf, een dag op school
De erkende hbo-studie wordt inhoudelijk verzorgd door NCOI en Computrain. De studenten starten met een introductieprogramma en twee maanden bootcamp. Daarna gaan ze vier dagen per week aan de slag bij een leerbedrijf in de regio, terwijl ze ook één dag per week les krijgen. De studiebelasting thuis is ongeveer acht uur wekelijks. Na het succesvol afronden van de opleiding hebben de studenten het hbo-diploma Bachelor Informatica op zak. Met dat diploma zijn de kansen op arbeidsmarkt gigantisch groot.

Meld je aan via www.ictpraktijkacademie.nl