Kantoorartikelengroothandel Office Centre failliet

Gouda – Binnen een jaar nadat Office Centre werd overgenomen door de Amsterdamse investeerder Standard Investment is de kantoorartikelengroothandel bankroet gegaan. Office Centre heeft ruim dertig vestigingen verdeeld over Nederland, een servicekantoor in Almere en diverse websites. Er werken zo’n 550 personen bij het bedrijf. De Goudse vestiging is nog open omdat zij een van de kandidaten zijn voor een mogelijke doorstart.

 

Standaard Investment nam Office Centre, dat ook nog in Duitsland actief is met 51 winkels en zo’n duizend personeelsleden, vorig jaar juni over. De investeringsmaatschappij heeft ook concurrent Staples Benelux onder zijn hoede; die kantoorartikelengroothandel is niet failliet.

Volgens Het Financieele Dagblad ondervond Office Centre de afgelopen jaren flink last van de coronacrisis die de vraag naar kantoorartikelen drukte. Het bedrijf ontving bijna vijf miljoen aan loonkostensubsidie.

Naast de verkoop van kantoorartikelen biedt het bedrijf diensten op het gebied van it, printing, frankering en verzending. Bij it-diensten gaat het om installatie- en onderhoudsservices voor lap- en desktops. Op het gebied van printing betreft het algemene kopieer- en printservices en managed printing diensten voor Canon- en Toshiba-apparatuur.