Kaasapp Gouda Cheese Experience gelanceerd

Gouda – Vanmiddag was er een feestelijke opening van de nieuwe kaassapp ‘De Goudse Cheese Experience’. Met deze app kan je de tegel scannen die vandaag is geplaatst op de Markt. Tegenover het oude stadhuis en de Waag vind je de QR-Code. Als je de app hebt gedownload dan kan je meteen scannen. Als je deze scant krijg je gelijk een virtueel beeld van de kaasmarkt. 

De middag werd geopend door wethouder Thierry van Vugt in de Gouda Cheese Experience aan de Agnietenstraat. Hier vertelde de wethouder vol trots wat Gouda allemaal te bieden heeft en met name kaas. Daarna gingen de uitgenodigden naar de Markt. Daar werd de kaassteen met de QR-code geplaatst door de wethouder. De app is gemaakt door het in Gouda gevestigde  techbedrijf’ Centric.

Singapore
Thiery van Vugt vertelde ook dat de Cheese Experience deze week een delegatie uit Singapore te gast. De deelnemers daarvan waren enorm enthousiast geraakt van de kaasapp en zijn van plan om diezelfde steen ook te plaatsten. Singapore heeft namelijk een replica van het oude stadhuis staan. Bij de tentoonstelling Gardens by the Bay vind je het oude stadhuis in Gouda. Wie weet kan je de Goudse kaasmarkt dadelijk virtueel zien in Singapore.

Augmented reality
Augmented reality is een moderne techniek, waarbij de virtuele en echte werkelijkheid in elkaar opgaan. Zodat het zichtbare beeld op slimme wijze wordt uitgebreid met een virtuele beleving die doorgaans op die locatie plaatsvindt. In aanwezigheid van vertegenwoordigers van onder andere de Cheese Experience, de Stichting Goudse Kaasmarkten, Centric en het kindercollege, ziet wethouder Thierry van Vugt als eerste, terwijl hij op de Markt staat, een virtuele Kaasmarkt.

Verbinding met de stad
Bezoekers van de Cheese Experience, proeven en beleven Goudse Kaas. Daarnaast krijgen ze daar, met deze nieuwe app, een korte blik op andere Goudse iconen, zoals bijvoorbeeld de Sint-Janskerk. Hierdoor smaakt het bezoek aan de Cheese Experience letterlijk naar meer en kan het zo maar zijn, dat de bezoeker besluit om de volgende stop in de prachtige kerk met haar beroemde Goudse Glazen te maken. Of een bezoek te brengen aan het Museum Gouda, de Waag of de Siroopwafelfabriek. Wethouder Thierry van Vugt (binnenstad, toerisme & stadsmarketing): “Ik ben blij met deze unieke samenwerking met de Cheese Experience en Centric. De Goudse bezienswaardigheden worden met deze nieuwe technologie in samenhang gepresenteerd én virtueel te beleven!”.

Op de Markt vindt vanaf nu door deze app, virtueel, op iedere willekeurige dag van het jaar, de Goudse Kaasmarkt plaats! Iedereen hoopt natuurlijk dat dat zo snel mogelijk weer in het echt gebeurt, maar op deze manier kan de bezoeker toch dit bijzondere evenement meemaken. Compleet met onderhandelende kaasboeren, paard en wagen, muziek en toeristen.

Download hier de app voor je iPhone en voor Android klik hier