Gouds Geluk FoodFestival moet plannen noodgedwongen omgooien

Gouda – Op 13, 14 en 15 mei komt het Gouds Geluk FoodFestival weer naar GOUDasfalt in Gouda. Drie dagen lang is er van alles te doen en beleven voor jong en oud. De afgelopen tijd kondigde het festival naast foodtrucks ook artiesten als Handsome Poets, ABBA Tribute en Danspaleis van Kooten aan. Door een uitspraak van de rechter in februari moeten sommige acts nu naar binnen verplaatst worden. Versterkt geluid is voorlopig verboden op het terrein. De uitspraak heeft dus grote gevolgen voor het Goudse festival.

De afgelopen jaren is er veel gezegd en geschreven over evenementen op GOUDasfalt. Vorig jaar wilde verschillende evenementenorganisaties aantonen dat er festivals mogelijk zijn zonder overlast voor omwonenden. Tijdens het testevenement ‘Dansen Op GOUDasfalt’ moest dit worden bewezen. Het testevenement kon echter niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen die toen van kracht waren.

Categorie 1 en 2 evenementenEr zal in 2022 alsnog een testevenement moeten plaatsvinden om aan te tonen of zogenoemde ‘categorie 1 evenementen’ kunnen plaatsvinden. Dit zijn evenementen waarbij muziek de belangrijkste rol speelt, zoals een dance festival of een groot concert. Deze mogen vóór het testevenement niet plaatsvinden.

Tegelijkertijd zijn ook de categorie 2 evenementen voor nu verboden. Dit zijn evenementen waarbij de muziek een ondersteunende rol speelt, zoals Gouds Geluk. Voor het FoodFestival betekent dit dat ze buiten alleen nog akoestische acts mogen programmeren. De organisatie spreekt van een grote klap: ,,Dit is enorm zuur. Vorig jaar hebben we als categorie 2 evenement geen klachten gehad over het geluid, juist complimenten. We betreuren dat categorie 1 en 2 evenementen in dit geval over één kam worden geschoren.”

Niet opgevenDe organisatoren zeggen niet op te geven. Ze willen de vervelende situatie omzetten in een kans. De grote acts die buiten zouden optreden worden nu naar binnen gehaald. In De Theaterbakkerheij – gelegen aan het festivalterrein – worden minstens 6 concerten georganiseerd. Artiesten als ABBA Tribute, Celebrating Amy en Danspaleis van Kooten zullen er optreden. Buiten wordt het een categorie 3 evenement met akoestische acts. Binnen in De Theaterbakkerheij mag wel versterkt geluid worden geproduceerd. Bezoekers kunnen tijdens het festival een concert bezoeken. Verder blijft het festival net zo feestelijk; met veel foodtrucks, silent disco, karaoke, kinderkermis en heel veel meer.

TicketsDe kaartverkoop voor Gouds Geluk FoodFestival 2022 was al in volle gang. Met pijn in het hart heeft de organisatie besloten om alle verkochte tickets terug te betalen. ,,Door het noodgedwongen omgooien van deze plannen zal het festival niet minder leuk worden, maar omdat we losse tickets voor de concerten gaan verkopen is de originele ticketprijs niet meer passend. Daarom is het voor bezoekers eerlijk om het bedrag terug te ontvangen. Kaartkopers moeten nu dus een nieuw ticket kopen.” Toegang tot het festival kost vanaf nu €5,-. Daarnaast kunnen bezoekers zelf uit allerlei extra’s kiezen. Zo kun je een ticket opwaarderen met een concert naar keuze of toegang tot het Silent Disco XL gedeelte. Tickets zijn te koop via www.goudsgeluk.nl zolang de voorraad strekt.