Gouda gaat van Afvalbrengstation naar Ecopark

Gouda – De kogel is al een tijdje door de kerk, mede of vooral omdat wethouder Hilde Niezen extra geld losgepeuterd heeft om haar Ecopark van de grond te krijgen. Het moet gezegd, over driekwart jaar kan elke inwoner van Gouda via een keurig bestraatte weg het Ecopark bereiken. Wachten zal waarschijnlijk ook dan niet meer nodig zijn want het ingevoerde afspraak-systeem werkt al prima.

We laten u als eerste de impressies zien van het te bouwen Ecopark
Hilde Niezen meldde ons desgevraagd dat het werk gegund is aan Wallaard Noordeloos B.V.  De werkzaamheden beginnen binnenkort, uiterlijk in oktober. De aannemer begint met het aanbrengen van de laad/loswal en het realiseren van een ketenpark om daarna een nieuwe toegangsweg aan te leggen. Volgens de voorlopige planning is de oplevering aan het eind van het tweede kwartaal 2022. De aannemer stelde ons duidelijke beelden beschikbaar van dit Goudse Ecopark. Qua uitvoering, toegang en overzichtelijkheid een grote verbetering en niet vergelijkbaar met de huidige accommodatie. Daarnaast heeft de wethouder nog wat nevenfuncties voorzien.
Aan de belangrijkste functie, het verwijderen van afval, is voor de goudse inwoners echter niets veranderd: Aanleveren van afval en deponeren in de container waar het thuishoort. Prijskaartje? Vier miljoen! Daar komen we binnenkort nog op terug.