Gemeente Gouda gaat coronapas steekproefsgewijs controleren

Gouda – Er was veel reuring in het horecawezen in Gouda over de invoering van een coronapaspoort. Sommige ondernemers gaven al aan niet te zullen controleren op het paspoort, omdat zij geen klanten willen uitsluiten. De gemeente Gouda maakte vandaag bekend dat zij steekproefsgewijs controles zullen gaan uitvoeren. Dit zal bij horeca, evenementen en sport- en cultuuractiviteiten gebeuren. Door extra geld van het Rijk is er extra toezichtcapaciteit beschikbaar, stelt Gouda.  

‘Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die vanaf 25 september ingaan, voert Stadstoezicht steekproefsgewijs controles uit bij horeca, evenementen en sport- en cultuuractiviteiten’, schrijft een woordvoerder van de gemeente Gouda. Ook is door een financiële bijdrage extra capaciteit beschikbaar, schrijft zij verder: ‘Omdat we nu extra capaciteit inzetten, kan al het reguliere werk gewoon doorgaan. We blijven nauwlettend de richtlijnen in de gaten houden zoals deze door het Rijk worden bepaald’.

 

Dwangsom
Omroep West schreef woensdag dat gemeenten niet direct straffen zullen uitdelen als het coronapaspoort niet wordt gecontroleerd. Wel kan de driehoek (gemeente, politie, OM) bij herhaaldelijke overtredingen overgaan tot een dwangsom. Die begint met 2.500 euro en kan oplopen tot 10.000 euro, schrijft de omroep. In het ergste geval kan worden overgegaan tot sluiting van de locatie. Dit beleid is woensdag bepaald in samenspraak tussen het ministerie van Justitie en Veiligheid en de voorzitters van het veiligheidsberaad.