Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra naar Glastuinbouw Nederland

Den Haag, 19 augustus 2019. Nanou Beekman (directeur Visserij en Landelijk Gebied bij LNV)

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra vertrekt bij de provincie Zuid-Holland. Ze gaat vanaf mei aan de slag als voorzitter van Glastuinbouw Nederland, het netwerk van ondernemers in de glastuinbouw.

Adri Bom-Lemstra is sinds 2015 gedeputeerde bij de provincie Zuid-Holland. Ze is sinds 2019 verantwoordelijk voor de portefeuilles Economie en Innovatie, Land- en Tuinbouw en Gezond en Veilig. In de vorige collegeperiode had ze Economie, Ruimtelijke ordening en Wonen in portefeuille.

Bom-Lemstra: “Ik kijk met veel plezier terug en ben trots op wat we samen hebben bereikt. Met het college, Provinciale Staten, de organisatie en onze omgevingsdiensten. En vooral ook met ondernemers, kennisinstellingen, mede-overheden. In Zuid-Holland zijn alle sectoren vertegenwoordigd, zijn toonaangevende kennisinstellingen aanwezig, grote maatschappelijke vraagstukken komen hier samen. Er zijn kansen om het verschil te maken, én er is energie om dat aan te pakken. We hebben samen mooie stappen kunnen zetten.”

Rol voor tuinbouw bij grote vraagstukken
Vanaf mei gaat Bom-Lemstra aan de slag als voorzitter bij Glastuinbouw Nederland. Ze is geen onbekende in de tuinbouwsector; naast gedeputeerde Land- en Tuinbouw is ze voorzitter van Greenport West-Holland, actief in de andere Zuid-Hollandse greenports en stond ze aan de wieg van Greenports Nederland. Bom-Lemstra: “In onze tuinbouw worden producten geproduceerd voor gezondheid en geluk. Groenten, fruit, bloemen en planten. En ook nog eens op een heel innovatieve manier. Aan de andere kant van de wereld weten ze dat, dichtbij huis mogen we dat verhaal veel meer vertellen. Vooral omdat de innovaties uit de sector van belang zijn voor grote vraagstukken waarvoor we staan. Denk aan de energietransitie, circulaire economie en gezondheid. Ik zie ernaar uit daar samen met al die ondernemers werk van te maken.”