Feestelijke start bouw Fluwelenhof Gouda

Gouda – Afgelopen dinsdag 12 oktober 2021 was er iets bijzonders te zien op de bouwplaats aan de Fluwelensingel. Onder het toeziende oog van de toekomstige bewoners van de Fluwelenhof gaf wethouder Tetteroo namens de gemeente Gouda het startsein voor de realisatie van 24 eengezinswoningen. 

Start bouw
Onder het genot van een hapje en een drankje konden de toekomstige bewoners van de Fluwelenhof elkaar ontmoeten en proosten op hun nieuwe woonplek. Een bijzondere rol was weggelegd voor wethouder Tetteroo, die niet alleen een woordje tot de kopers sprak, maar ook samen met Stefan Wemmenhove, directeur van initiatiefnemer van Stepforward, een fles bubbels sabreerde. Hiermee werd het officiële startsein voor de realisatie van de woningen gegeven.

 Lange aanloop
Tetteroo gaf aan dat het project niet zomaar van de grond is gekomen: “Eigenlijk zijn we al vanaf 2007 met deze locatie bezig. De geschiedenis heeft zijn sporen achtergelaten in de bodem en dat is nog maar één van de uitdagingen die bij deze plek kwam kijken. Een paar jaar geleden kwam Stepforward op ons pad en zij zagen de mogelijkheid om deze uniek gelegen locatie vlot te trekken. Ik ben ontzettend trots dat er dankzij een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen en de gemeente, nu een fantastische nieuwe woonwijk wordt gerealiseerd. We gaan nog veel meer bouwen in Gouda, maar deze woningen zijn voor jullie, gefeliciteerd!” sprak hij tot de gelukkige nieuwe bewoners. 

Fluwelenhof
Op de locatie aan de rand van het historische centrum, waar de voormalige metaalwarenfabriek Melkert en kringloopwinkel waren gevestigd, worden 24 energiezuinige woningen gerealiseerd. Het project is een initiatief van Stepforward BV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de aanpak van verontreinigde locaties, in samenwerking met HD Groep als gedelegeerd ontwikkelaar. De ontwikkelaars spreken van een echte kwaliteitsimpuls voor de buurt. De realisatie van deze duurzame woningen is in handen van Fijn Wonen. Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, bouwt comfortabele woningen met een hoogwaardig karakter, die in een snel tempo gerealiseerd kunnen worden doordat alle elementen uit de fabriek op locatie in elkaar gezet worden.