Gemeente Zuidplas wordt Respect Gemeente

De gemeente Zuidplas is partner geworden van de nationale Week van Respect, wat dit jaar wordt gehouden van 7 tot 13 november. Dit werd afgelopen week bekendgemaakt in een persbericht.

De Week van Respect is vooral gericht op jongeren, wat al sinds 2006 wordt georganiseerd. Inmiddels heeft deze nationale campagne al 2,5 miljoen jongeren bereikt. De Respect Foundation zegt dat respectvol samenleven begint bij zowel kinderen als jongeren, de generatie van de toekomst. Wat je op jonge leeftijd leert, neem je de rest van je leven mee. Door hen te inspireren en te activeren om zélf bij te dragen aan een samenleving waarin zij zich thuis voelen, bouwen we op structurele wijze aan een respectvolle samenleving, aldus de organisatie. Collegeleden van de gemeente Zuidplas geven daarom tijdens de Week van Respect gastlessen in diverse klassen.

Burgemeester Han Weber zegt dat “respect een heel belangrijk onderwerp is om over te blijven praten. Dat willen wij dan ook door Respect Gemeente te worden nog duidelijker benadrukken.” Ook zegt Weber: “We zien veel gedrag in de maatschappij dat we niet mogen tolereren. Gelukkig zijn scholen en sportclubs hard bezig met het onderwerp respect. Door Respect Gemeente te worden kunnen wij hen daarin ondersteunen, onder meer door de expertise van de Respect Foundation.”

Wil je meer weten over deze campagne, en hoe jij eventueel bij kan dragen? Kijk dan op de website van de Week van Respect.