Gemeente Zuidplas teleurgesteld in Rotterdam The Hague Airport

Foto: archiefbeeld

Het college van burgemeester en wethouders uit Zuidplas is teleurgesteld in het participatietraject van het nieuwe luchtvaartbesluit van Rotterdam The Hague Airport. Dit blijkt uit een brief die is verstuurd naar medeparticipanten van dit traject.

Deze teleurstelling is ontstaan doordat Zuidplas niet mocht meepraten als direct belanghebbenden, terwijl vliegtuigen langs Zevenhuizen vliegen richting het vliegveld en dus ook enige overlast veroorzaken. Ook werden er in andere gemeenten rond de luchthaven speciale bewonersavonden georganiseerd, terwijl daar in Zuidplas dus geen sprake van was.

In de plannen van de luchthaven staat dat er groei kan komen door meer vluchten toe te staan door middel van stillere vliegtuigen. Wel wil de luchthaven het aantal vluchten rond de randen van de openingstijden van het groothandelsverkeer terugbrengen. In de brief zegt Zuidplas het echter jammer te vinden dat er niet genoeg met de gemeente is overlegd, in het participatietraject worden ze bijvoorbeeld slechts één keer genoemd. “Het is zeer onbevredigend en teleurstellend dat hiervoor uiteindelijk geen oplossing is gevonden”, aldus Zuidplas. De gemeente had graag gezien dat er bijvoorbeeld meer werd gekeken naar het minder focussen op groei en het instellen van vaste aanvliegroutes.