Voorverkoop Rotterdampas 2022 van start

Capelle – De voorverkoop van de Rotterdampas 2022 is gestart. De Rotterdampas is geldig vanaf 1 maart 2022 tot 1 maart 2023. Met de Rotterdampas kunt u gratis of met korting naar de film, het zwembad, musea, diergaarde Blijdorp, Plaswijckpark en veel andere activiteiten. Hou voor de coronamaatregelen en openingstijden de websites van de aanbieders in de gaten.

Had u het afgelopen jaar een Rotterdampas? Dan krijgt u een e-mail of brief met QR-code om de pas te verlengen. U hoeft dan geen afspraak te maken. Via de QR-code betaalt u het standaard tarief. Komt u in aanmerking voor het lagere tarief maakt u dan wel een afspraak om uw Rotterdampas te verlengen. Nadat u voor het komende jaar heeft betaald, zijn uw huidige passen na 24 uur weer een jaar geldig. Gooi deze daarom niet weg!

Prijzen

Het standaardtarief voor de Rotterdampas is € 60,- voor volwassenen en € 17,50 voor inwonende kinderen van 3 tot en met 17 jaar als u deze gelijktijdig met uw eigen Rotterdampas aanschaft. Hebt u echter een minimuminkomen en woont u in Capelle aan den IJssel, dan kunt u in aanmerking komen voor het laagtarief van € 5,- voor volwassenen. Kinderen van ouders met een minimum inkomen krijgen de pas gratis. U moet de pas voor uw kind(eren) tegelijk met uw eigen pas aanschaffen.

Om voor het laagtarief in aanmerking te komen mag uw inkomen niet hoger zijn dan:

  • Max. € 1.850,- voor een echtpaar/samenwonenden;
  • Max. € 1.625,- voor een éénoudergezin;
  • Max. € 1.300,- voor een alleenstaande.

Aanvragen voltarief

Bent u 18 jaar of ouder en wilt u alleen voor uzelf de Rotterdampas voor de normale prijs? Vraag deze dan online aan via www.rotterdampas.nl. Wilt u ook een Rotterdampas voor uw kind(eren) tot en met 17 jaar kopen? Maak een afspraak op onze site.

Aanvragen kortingstarief

Heeft u een uitkering van Sociale Zaken IJsselgemeenten, een (aanvullende) uitkering van het UWV of een ander laag inkomen? Vraag de Rotterdampas met korting aan.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdampas.nl.