Verlenging tijdelijke vergroting terrassen Capelle centrum

Capelle – Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de tijdelijke vergroting van horecaterrassen te verlengen tot 1 november 2021. Door de verlengde lockdown zijn de horecazaken – en daarmee de terrassen – op dit moment nog gesloten, maar zodra de maatregelen het toelaten gaat deze verlenging in werking. In de stad mogen verschillende horecazaken sinds 1 juni 2020 tijdelijk het terras uitbreiden. Deze verlenging geldt tot 1 november dit jaar.

Wethouder van Economische Zaken Harriët Westerdijk licht het besluit toe: “De horeca is nu al bijna 5 maanden dicht. De ondernemers hebben het ontzettend zwaar door de verlenging van de lockdown. Hopelijk is binnenkort versoepeling van de maatregelen mogelijk. En zodra dat kan, is Capelle er in ieder geval klaar voor met deze verlenging.”

“Het college volgt steeds nauwkeurig en met respect de landelijke regels en maatregelen. Deze verlenging van de grotere terrassen past binnen de mogelijkheden die we als gemeentebestuur hebben. We brengen hiervoor ook geen extra huur van gemeentegrond in rekening; zo kan er hopelijk snel weer geld verdiend worden door de horeca en kan de Capellenaar weer genieten van een hapje en een drankje op het terras.”

Mogelijkheden en voorwaarden

De mogelijkheid tot uitbreiden van het terras heeft dezelfde voorwaarden zoals bepaald in juni 2020. De terrassen mogen maximaal twee keer zo groot zijn als voorheen en het aantal zitplaatsen mag niet meer zijn dan voor de corona-uitbraak. Ook moet er voldoende ruimte vrij blijven voor voetgangers en hulpverleners.

Toestemming voor uitbreiding van de terrassen is destijds verleend aan horecazaken op het Capelse Stadsplein; De Bank, De Boekenkast, De Bourgondiër, Brownies & Downies en My Döner en Pizza. Ook het Isala Theater heeft toestemming voor een tijdelijk terras op het Stadsplein.

Restaurant Schollebos aan de Bermweg en Altijd Wereldrestaurant aan het Rhijnspoor hebben ook toestemming voor een vergroot terras. Fuiks aan het Vuykpark mag een mobiele buitenbar op het bestaande terras. Andere ondernemers die nog geen uitbreiding hadden, kunnen contact opnemen met de gemeente.