Verken Rotterdam te voet op acht verschillende manieren

Rotterdam – Op woensdag 16 februari verscheen bij Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig de gids ‘Rotterdam acht keer anders’. Gerard Goudriaan wandelde acht keer Rotterdam en zette iedere keer een andere bril op.

Wederom bewijst Gerard Goudriaan met deze stadsgids de stadswandelaar een dienst. In acht thema’s laat hij Rotterdam telkens weer op een andere manier aan ons zien. Natuurlijk wijst hij ons op de onvermijdelijke highlights: de Euromast, de Erasmus- en Willemsbrug, de Hef en de Kuip en het station. Maar ook de pareltjes waar menig wandelaar klakkeloos aan voorbij zou lopen worden in deze wandelgids niet vergeten. We worden gewezen op de ‘zwaantjes’ van Plaswijck, de talrijke molens bij de plassen in Noord, een achteloos opgetekende tekst van Jules Deelder op een poortdeurtje in het centrum, de kwaliteit van de koffie bij de Hofbogen en de rare kunstwerken bij Atelier van Lieshout.

Terrasjes en aanlegplaatsen waar je uit kunt kijken over de machtige havens liggen aan de routes en soms moet je je biertje zelfs op een dakterras drinken. In ruim 90 kilometer rijgt Gerard maar liefst 108 kijkpunten aaneen. Alle thema’s worden uitgebreid ingeleid en met het heldere kaartmateriaal kan er voor de wandelaar eigenlijk niets meer mis gaan … Daarnaast zijn GPS-tracks en de laatste versies van de wandelingen via een qr-code te downloaden.

De wandelgids is voor € 16,95 te koop bij de betere boekhandel en op de website van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig www.gegarandeerdonregelmatig.nl