Nieuw bestuur voor Capelse Jongerenraad

Capelle – Wethouder Ans Hartnagel uit de gemeente Capelle aan den IJssel, heeft deze week de nieuwe voorzitter Sako Vrouenraets en de nieuwe vice voorzitters Jitske de Vries en Shaniqua Monsels van de Capelse Jongerenraad (CJR) officieel beëdigd. Per 1 januari gaven voormalig voorzitter Newroz Güçlü en vice voorzitter Robin Broer het stokje over. 

De CJR is er voor en door jongeren in Capelle. Op dit moment bestaat de raad uit achttien jongeren tussen de 12 en 25 jaar. Wethouder Jeugd Ans Hartnagel waardeert de bijdrage en de inzet van de betrokken jongeren: “De CJR vertegenwoordigt alle Capelse jongeren. Zij geven gevraagd en ongevraagd advies. Niet alleen aan de gemeente maar ook aan organisaties die met ons samenwerken.” De CJR organiseert activiteiten, debatten en online acties over onderwerpen die jongeren belangrijk vinden. Wethouder Hartnagel: ”Denk aan een debat over duurzaamheid of het organiseren van een Halloween-spokentocht in het Schollebos. Heel belangrijk was ook hun input voor de jeugdnota ‘Basis voor groei’. Dat hebben we goed kunnen gebruiken!”

Jongeren een stem geven

“Onze ambitie is om jongeren een stem te geven die gehoord wordt in Capelle. Zeker in een tijd waar jongeren vaker geconfronteerd worden met problemen die uiteenlopen van geldzorgen en studieschulden tot duurzaamheid en het milieu. Hun belangen moeten beter betrokken worden bij de lokale politiek, want jongeren zijn de toekomst. Een andere belangrijke ambitie is om de CJR nog zichtbaarder te maken, zowel onder de jongeren als onder de organisaties waar de CJR mee samenwerkt,” aldus Sako, Jitske en Shaniqua, die alle drie al sinds begin 2021 lid zijn van de Jongerenraad.

Terugkijken

Voormalig voorzitter Newroz: “Voorzitter zijn heeft mij op persoonlijk en professioneel vlak veel bijgebracht als leider. Maar ook zeker meer inzicht gegeven in het samenwerkingsband binnen het team. Zo hebben we samen een mooi feest neergezet, hebben we voetbaltoernooien georganiseerd, zijn we in debat gegaan met de gemeenteraad en hebben we meegedacht over de jeugdnota. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd als voorzitter en ik wens mijn opvolger veel succes en plezier!”

Voormalig vice voorzitter Robin: “De afgelopen jaren heb ik de jongerenraad mogen vertegenwoordigen als vice voorzitter. Een mooie rol waarbij je jongeren kan verbinden. Zowel zichtbaar in Capelle als achter de schermen hebben we ons de afgelopen jaren hard gemaakt voor jongeren. Ik ben dankbaar voor alle lessen die ik geleerd heb en draag dan ook graag het stokje over aan de volgende generatie.”

Meer informatie kunt u lezen op de website van de Capelse Jongerenraad