Laat je kind sporten, muziek- of dansles doen in Capelle

Capelle – De zomervakantie is voorbij en alles begint weer. Ook de sportclubs, muziek- en dansles in Capelle aan den IJsse;. Wil je kind meedoen met sport of cultuur, maar is er thuis te weinig geld? Vraag dan nu een bijdrage aan van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds helpt door de kosten te betalen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt (mee) aan sportclub, muziek- of dansles en meer. Dit geldt voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Voor zwemles in zwembad Aquapelle kan het Jeugdfonds betalen voor kinderen vanaf 5 jaar. De bijdrage voor sport is tot € 225,- per jaar en voor cultuur en zwemles tot € 450,-.

Kies je sport of cultuurhobby

Het Jeugdfonds betaalt mee aan bijna alle sporten of culturele activiteiten. Kijk voor een overzicht van de Capelse verenigingen op www.sportiefcapelle.nl. Veel mogelijkheden voor muziek, dans, toneel of creatieve cursussen staan op www.skvr.nl. Ook op www.noesfiolet.nl vind je veel mogelijkheden voor dans en sport. En wil je nog iets anders? Ook dat is vaak mogelijk. Vraag het na bij je contactpersoon.

Inkomen

Het Jeugdfonds betaalt mee voor mensen met een lager inkomen. Dit is voor gehuwden of samenwonenden tot € 1757 en voor alleenstaande ouders tot € 1554 netto per maand (zonder vakantiegeld). Ook wie schuldhulp krijgt, kan een aanvraag doen.

Aanvragen via een contactpersoon

Een bijdrage uit het Jeugdfonds Sport & Cultuur vraagt u aan samen met een contactpersoon. Dit is een leraar op school of een medewerker van Welzijn Capelle, het CJG of Stichting Leergeld. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan betaalt het Jeugdfonds direct aan de club of vereniging.

Meer informatie

Meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur, de contactpersonen en een formulier staan op www.capelleaandenijssel.nl/jeugdfonds.

Op www.capelleaandenijssel.nl/geldtips staan meer mogelijkheden om bijdragen aan te vragen voor uw kinderen of uzelf. Lukt het u niet om zelf een aanvraag te doen? Maak dan een afspraak bij een wijkwinkel van Welzijn Capelle op nummer 010 – 707 49 00.