IJsselland Ziekenhuis past mondkapjesbeleid aan

Capelle – Vanaf vrijdag 15 april mondneusmaskers niet meer verplicht in IJsselland

Patiƫnten, bezoekers en medewerkers in de ziekenhuizen in de regio Rijnmond hoeven geen mondneusmaskers meer te dragen, behalve als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Dit is besloten in het bestuurlijk overleg van de ziekenhuizen in de regio. Ook in het IJsselland Ziekenhuis worden de coronamaatregelen aangepast, en gaan vrijdag in.

De afgelopen weken hielden de ziekenhuizen ondanks de landelijke versoepeling nog de verplichting aan om in de ziekenhuizen een mondneusmasker te dragen. Die verplichting vervalt, op voorwaarde dat er 1,5 meter afstand kan worden gehouden. In de spreekkamer is dat bijvoorbeeld bij lichamelijk onderzoek niet mogelijk, dus dan moeten de patiƫnt en de behandelaar een mondneusmasker op.

Per dag zijn er maximaal twee bezoekers per patiĆ«nt op de verpleegafdeling toegestaan, maar niet tegelijkertijd. Zij moeten wel klachtenvrij zijn en een mondneusmasker dragen op de patiĆ«ntenkamer. Voor bezoek aan palliatieve patiĆ«nten en patiĆ«nten op de Intensive Care afdeling gelden andere regels, u kunt dit nalezen op onzeĀ coronapagina.