IJsselland ontwikkelt zich tot ziekenhuis van de toekomst met Philips als technologiepartner

Foto: ysl.nl

Capelle – Het IJsselland Ziekenhuis en Philips hebben een langdurige strategische samenwerking van 12 jaar gesloten. Binnen deze samenwerking denkt Philips als strategische technologie partner mee over het verbeteren van de zorg voor patiënten en zorgverleners in het IJsselland Ziekenhuis en daarbuiten in haar regio. De samenwerking focust op innovatie, optimalisatie en de aanschaf van grote medische apparatuur zoals CT- en MRI-scanners.

“De technologische ontwikkelingen in de zorg gaan op dit moment razendsnel”, zegt Albert van Wijk, voorzitter van de raad van bestuur van het IJsselland Ziekenhuis. “Als regionaal ziekenhuis willen we deze ontwikkelingen bijhouden om de beste zorg voor onze patiënten te leveren. Als technologiepartner hebben we nu voor Philips gekozen om samen het ziekenhuis van de toekomst te ontwikkelen. Dit is goed voor onze patiënten en onze zorgprofessionals. Bovendien sluit de visie van Philips goed aan op onze strategie”

Bestaande samenwerking op het gebied van thuismonitoring
Philips en het IJsselland Ziekenhuis werken al samen voor patiënten met hartfalen en COPD. Naast de nieuwe strategische samenwerking wordt de bestaande samenwerking op het gebied van thuismonitoring uitgebreid. Philips gaat helpen om nieuwe zorg- en gezondheidsprogramma’s op afstand mogelijk en de samenwerking van verschillende zorgverleners te faciliteren.

“We hebben het afgelopen jaar samengewerkt met het IJsselland ziekenhuis om hun strategie en uitdagingen om te zetten in een partnerschap”, zegt Léon Kempeneers, Health Systems bij Philips Benelux. “Ik ben erg trots op dit partnerschap waarbij we niet alleen een focus hebben op technologie, maar breder kijken naar de uitdagingen van het ziekenhuis. Er is veel aandacht voor innovatie. Daarom starten we een gezamenlijk fonds voor innovatie en optimalisatie. We willen ook nadrukkelijk werken aan het optimaliseren van zorgprocessen, zodat het ziekenhuis slimmer kan werken en kosten kan besparen.”