Dodenherdenking 4 mei in Capelle

Capelle – Dit jaar kan er nog geen traditionele dodenherdenking plaatsvinden. Er is geen bijeenkomst in de Nieuwe Westerkerk en ook de kransleggingen met 2 minuten stilte bij het oorlogsmonument gaat niet door. Om toch stil te staan bij de dodenherdenking, heeft de burgemeester zijn toespraak opgenomen. 

Ieder jaar staan we tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. We vragen u om klokslag 20.00 uur 2 minuten stil te zijn.

Vlaggen halfstok

Op de avond van 4 mei hangt in Nederland de vlag halfstok. De vlag die gebruikt wordt is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Dit doen we als blijk van eerbied en respect voor de gevallenen in oorlogstijd. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om -net als vorig jaar op 4 mei- de gehele dag de vlag halfstok te hangen.

Bloemen leggen

Het is mogelijk om op de oude begraafplaats aan de Nijverheidsstraat in Capelle aan den IJssel bloemen te leggen bij het oorlogsmonument. Dit kan tussen 10.00 en 18.00 uur. Via de website www.4en5mei.nl kunt u ook digitaal bloemen leggen.

Nationale herdenking op de Dam in Amsterdam

De Nationale herdenking op de Dam gaat door. De koning en koningin leggen een krans namens de hele Nederlandse bevolking. Wel is er een aangepast programma. U kunt deze herdenking volgen op de televisie. Meer informatie over de Nationale herdenking vindt u op www.4en5mei.nl.