Capelse kinderen trotseren de regen en maken de IJsselkids Run tot een succes

Capelle – “Kijk eens”, zegt Koen trots terwijl hij zijn medaille laat zien. “Heb ik vandaag gewonnen!” Koen was één van de kinderen die afgelopen zondag meedeed aan de tweede editie van de IJsselkids Run. En, anders dan de naam waarschijnlijk doet vermoeden, deden er niet alléén kinderen mee. Er verschenen ook enthousiaste ouders aan de start.

“Pang!” Met een harde knal ging de IJsselkids Run op zondag 3 oktober van start. Deze jonge kanjers renden de 800 of 1200 meter, van de door IJsselkids Kinderopvang gesponsorde kinderloop. Door de plassen, met stromende regen die alle kinderen doorweekt maakte. Dat drukte de pret niet: naast water, droop het enthousiasme van de snoetjes.

Warming-up
Maar voor er gerend kan worden, eerst een warming-up. Drie studenten van Albeda Sportcollege, die stage lopen bij IJsselkids, leidden de opwarmsessie: “Om blessures te voorkomen, moet het lichaam goed opwarmen voor je gaat lopen”, krijgen de kinderen te horen van de stagiaires. “Voorover buigen, kinderen. Niet je knieën buigen. Wie kan zijn tenen aanraken?”

Medailles
Zo is al voor de start duidelijk dat IJsselkids deze loop niet zomaar voorbij laat gaan. “Bij IJsselkids hechten we veel waarde aan sport en bewegen, dus een hardloopwedstrijd past perfect bij ons”, vertelt Maggie van den Bosch, regiomanager bij IJsselkids. Aan de IJsselkids Run deden niet enkel kinderen mee die normaliter naar de opvang komen bij de organisatie. Kinderen uit heel Capelle waren van harte welkom om mee te doen. “Iedereen kwam samen, dat was mooi om te zien”, vult Maggie aan. De inzet van de deelnemers bleef natuurlijk niet onbeloond. “Alle kinderen hebben bij de finish een mooie medaille gekregen”, vertelt Maggie. ”We zijn supertrots op alle kinderen. Ze hebben, ondanks de regen, een mooie prestatie neergezet!”

Over IJsselkids
IJsselkids is de grootste kinderopvangorganisatie in Capelle aan den IJssel, met tevens locaties in Zevenhuizen/Moerkapelle, Moordrecht, Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. Wij bieden alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang. IJsselkids is een belevenis voor ieder kind. IJsselkids stelt het kind centraal en vindt kinderparticipatie  belangrijk. Zij werkt in haar rol als pedagogisch deskundige op het gebied van kinderopvang sinds jaar en dag intensief samen met scholen en andere belangrijke partners. Samen met de partners wordt de verantwoordelijkheid genomen voor het ontwikkelen van een sluitend aanbod voor kinderen.

Wij zijn onderdeel van Stichting SWKGroep. De SWKGroep staat voor de kracht van ontwikkeling in kinderopvang, buurtwerk, onderwijs en zorg. Wij delen elkaars kennis, ervaring en netwerk en alle secundaire bedrijfsprocessen worden uit handen genomen. Daardoor kunnen wij al onze aandacht richten op de opvang van het kind.