BRAinS in Zuidplas tijdens lock-down

Zuidplas – BRAinS (Brede Activiteiten in Scholen) bestaat uit een groot aanbod van naschoolse activiteiten. Maar in coronatijd en vooral in de lock-down periode vraagt dat om een creatieve aanpak. Kinderen zagen veel activiteiten niet doorgaan, maar creatieve  activiteiten kun je ook thuis doen. De eerste enthousiaste ouders en kinderen hebben al creatieve pakketjes besteld bij Floor Soeteman via BRAinS!! Dus is zij heerlijk bezig geweest met materialen inpakken om de eerste pakketjes langs te brengen in heel Zuidplas.

Floor Soeteman geeft daarbij aan: “Natuurlijk zal het thuis anders zijn; geen tafel vol met creatief materiaal waar de kinderen op school lekker staan te snuffelen, geen trotse bekkies als ze hun creaties komen showen en niet gezellig samen lachen om grapjes van de ‘juf’. Daarom heeft Floor alle pakketjes verpakt als cadeautjes! Ze wedt dat ze bij het langs brengen toch blij gezichtjes te zien krijgt.

Wil je ook thuis creatief aan de slag? Of gun je iemand anders een creatieve activiteit? Meld je dan aan via http://www.mijnbrains.nl voor een ‘Zomers rekje’ of ‘Toffe hangplank’

Maak je eigen toffe hangplank!

Dit toffe hangplankje kun je gebruiken als nachtkastje of als plankje voor een plantje, je telefoon of je haarspullen. Als je je inschrijft voor dit knutselpakket kun jij ‘m ook maken! Je krijgt dan op afspraak en met gepaste afstand een pakketje thuisbezorgd waarmee je zelf aan de slag kunt om dit toffe hangplankje te maken. In het pakketje zit o.a. het plankje, touw, verf, wol, kralen en lint. Zelf heb je alleen een kwast en je eigen creativiteit nodig. Let op! Je kunt kiezen uit twee kleuren (roze/aqua of zwart/wit). Geef bij inschrijving jouw voorkeur op.

Maak je eigen zomerse rekje!

Strand, zee en palmbomen…. Droom je ook van een zonnige vakantie op een tropisch eiland? Als je je inschrijft voor dit knutselpakket kom je helemaal in deze sfeer. Je krijgt op afspraak en met gepaste afstand een pakketje thuisbezorgd waarmee je zelf aan de slag kunt om zo’n gaaf zomers rekje te maken. Als je rekje klaar is, kun je er bijvoorbeeld foto’s, kaartjes of zelfs je scrunchies aan hangen! En daarna mooi ophangen in je eigen kamer natuurlijk.

Door Louis Bekker